sunnuntai 27. joulukuuta 2020

 

Kännykkä teline


Keittiön pöydällä lähtee nopeasti mun kynttilä purkki tai kukkamaljakko liikkelle, kun nuoriso tulee syömään. Pitää saada kännykkä pysymään pystyssä ruokailun ajan. Siitä se ajatus sitten lähti.... Pinterestiä selaamaan ja mallin testausta. Oli muuten vaikea löytää valmista mallia, joten ajattelin tänne blogiin laittaa oman version tästä.

Leikkasin eri kuviokankaista 20cm x 30cm kokoisen palan.


Ihan muutaman ajattelin tehdä 😁

Ensin huolittelin saumurilla kummatkin pitkät sivut.

Seuraavaksi taitoin kankaan kaksin kerroin ja ompelin pitkän sivun nurjalta puolelta. Huollitellut päädyt ovat nyt lyhyemmän sivut.

Ompelukoneella ompelin lyhyet sivut melkein kiinni asti.  Toinen sivu eri suuntaan kiinni kuin toinen. Eli toinen ommeltiin sauman suuntaisesti ja toinen pääty sitten taas niin että sauma jäi keskelle, tetran malliseksi. Kumpaankin päähän jätin täyttöaukon. Kannattaa jättää tarpeeksi suuret aukot, että työskentely on helpompaa. Tämän jälkeen käänsin pussin oikein päin.

Kun pussi oli käännetty, mittasin siitä päästä jossa sauma on keskellä. Ensimmäinen ommel tuli 3cm päähän reunasta ja toinen 5cm päähän reunasta. Nämä sai ommella ihan päihin asti.

Kapea kuja täytetään vanulla ja ommellaan käsin umpeen.Toisen pään ompelin alapuolen (sauma puolen) kolmion suunnilleen puoleen väliin kiinni.

Isomman pussin täytin puuroriisillä noin 3/4. 

Loput täytin vielä vanulla.

Lopuksi ommellaan vielä käsin aukko kiinni.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti